Formula ykkösten jännittävyyttä on latistanut nykyisten V6-hybridimoottoreiden aikakaudella yhden merkin hurja ylivoima. Mercedes kykeni luomaan kilpailijansa täysin lyövän moottorin kaudeksi 2014, eivätkä muut ole saaneet etumatkaa kiinni tähänkään päivään mennessä.

Mercedeksen ohella edusta ovat päässeet nauttimaan saksalaismerkin asiakastallit, samalla kun muut ovat joutuneet tyytymään vähempiin hevosvoimiin. Voimanlähteiden kehitystyötä rajoittavat säännöt höllentyvät täksi kaudeksi, minkä uskotaan lisäävän hurjasti kustannuksia, varsinkin takaa-ajajien osalta.

Kansainvälinen autoliitto FIA on yrittänyt hillitä kuluja määrittelemällä muutamiin voimanlähdettä koskeviin osiin ja mittoihin standardit, mutta Toro Rosson tallipäällikön Franz Tostin mielestä nämä eivät ole riittäviä toimenpiteitä. Hän on valmis ehdottamaan radikaalimpiakin ratkaisuja.

– Mielestäni Mercedeksen voimanlähteiden kehitys pitäisi kieltää, jotta muut tallit saisivat heidät kiinni. Kun se on tapahtunut, jäädytettäisiin kaikkien voimanlähteiden kehitys samalle tasolle, Tost toteaa Autosportille.

– Haluamme kaikkien voimanlähteiden olevan tasaväkisiä keskenään. Mestaruustaistelu huutaa vähintäänkin Mercedeksen, Ferrarin ja Red Bullin keskinäistä taistelua. Jos FIA ei pysty tekemään tätä, tarvitaan siinä tapauksessa rajoitteita.