Viime viikonloppuna ajetussa Ruotsin MM-rallissa kolmanneksi sijoittunut Sebastien Ogier harmitteli omaa suoritustaan länsinaapurimme lumisilla teillä. Neljä viimeisintä maailmanmestaruutta voittanut ranskalainen kokee menettäneensä mahdollisuuden taistella voitosta omaan virheeseensä.

Ogier starttasi päätöspäivään vain reilun 16 sekunnin takaa-ajoasemasta kisaa johtaneeseen Jari-Matti Latvalaan nähden. Ogierin haaveet voitosta kariutuivat kuitenkin päätöspäivän ensimmäisessä mutkassa.

– Tein urani yhden tyhmimmistä virheistä. Ensimmäisessä mutkassa, vain 50 metriä EK:n 16 lähdöstä osuin lumivalliin ja pyörähdin. Sammutin moottorinikin siinä, joten tiesin voittotaistelun karanneen minulta, Ogier manasi motorsport.comin mukaan.

Kauden avausrallin voittanut Ogier on pisteissä toisena entisen tallikaverinsa Latvalan perässä. Ranskalainen uskoo oman menonsa parantuvan sitä mukaa, kun hän pääsee enemmän jyvälle nykyisestä Ford-autostaan.

– Minulla on vielä vaikeuksia auton kanssa, mutta on hienoa nähdä meidän tekevän tulosta, vaikka kaikki ei ole aina mennyt suunnitelmiemme mukaan. Kunhan saan enemmän tuntumaa autoon uskon meidän olevan vahvoja.