Mercedeksellä realistisesti maailmanmestaruudesta tällä kaudella taisteleva Valtteri Bottas ei malta odottaa uuden F1-kauden alkua. Suomalaiskuljettaja vakuuttaa olevansa valmis astumaan Nico Rosbergin suureksi jättämiin saappaisiin.

Bottas vastasi median kysymyksiin työnantajansa järjestämässä lehdistötilaisuudessa. Williamsilta Hopeanuolen rattiin yllättäen ylentyneeltä suomalaiselta udeltiin, milloin hän kokee olevansa valmis ajamaan paalupaikoista ja osakilpailuvoitoista. Samalla häntä muistutettiin Rosbergista, jolle ensimmäinen ykkössija heltisi vasta miehen kolmannella Mersu-kaudella.

– Olen valmis voittamaan vaikka heti. Toivottavasti auto on niin hyvä, että sillä myös pystyy taistelemaan niistä. Uskon myös minun ja tallin olevan hyvin erilaisessa asemassa kuin mitä Nico oli aikoinaan. Talli on kasvanut paljon niistä päivistä. Minä ainakin tunsin olevani valmis jo Williams-kausieni ajan, Bottas totesi.

Bottas uskoo myös olevansa heti iskukykyinen, eikä hän tarvitse viikkoja tai kuukausia päästäkseen sinuiksi uuden työnantajansa tapoihin.

– Ei ole mikään paras asia aloittaa uuden tallin kanssa työskentely tammikuun puolivälissä, mutta uskon aikaa olleen silti riittävästi kaiken oppimiseen. Lisäajasta ei olisi ollut haittaa, mutta tulen kyllä oppimaan kaiken oleellisen tässäkin ajassa. Olen luottavainen, että opin joka päivä jotain uutta ja olen sitä kautta iskussa.