Kauden 2017 WRC-autot ovat paljon nopeampia kuin viimevuotiset. FIA aikookin puuttua liian nopeisiin erikoiskokeisiin – ja jopa kieltää ne.

Ruotsin rallissa yksi erikoiskoe peruttiin, kun Ott Tänakin keskivauhti sillä oli 136 kilometriä tunnissa ensimmäisellä ajokerralla.

FIA ei Motorsport.comin mukaan halua, että keskivauhdit ylittävät 130 km/h.

– Nämä autot ovat nopeampia kuin ennen. Mutta tuolla Ruotsin pätkällä ajettiin jo viime kauden autoilla yli 200 km/h huippuvauhdeilla, sanoo FIA:n rallijohtaja Jarmo Mahonen.

– Meidän on otettava tiukka ote, kun kisajärjestäjät haluavat esitellä uusia erikoiskokeita. FIA:n on tarkistettava ne huolellisesti. Jos keskivauhti on maksimissaan yli 130km/h, silloin ne on ehdottomasti otettava tarkasteluun.

– Ruotsissa mentiin liian kovaa. Jonkinlainen opaskirja tähän pitäisi kehittää, tai sitten muuttaa sääntöjä.

Ruotsin rallin EK:n peruminen oli radikaali toimi.

– Se oli meiltä viesti muille kisajärjestäjille, liian nopeita pätkiä ei voida ajaa. Yksi ratkaisu olisi ajaa pienemmillä teillä, missä ei pysty ajamaan niin kovaa, Mahonen pohti.

Muokattu 18.2.2017 kello 16.48: Jutussa puhuttiin aluksi väärin nopeusyksiköstä kmh, vaikka kyseessä oli mph. Korjatussa versiossa nopeusmääreet ovat oikein.