Felipe Massa palasi vahvasti Williamsin F1-auton rattiin maanantaina Barcelonassa. Hän oli päivän kolmanneksi nopein vain 0,3 sekuntia Lewis Hamiltonia hitaampana.

Massan palaaminen korskeiden jäähyväisten jälkeen oli monen mielestä erikoinen juttu. Nyt hän kertaa itse, kuinka kaikki tapahtui.

– Minä en soittanut kenellekään, Claire Williamsilta tuli ensin tekstiviesti, jossa hän kysyi, voisinko perua lopettamiseni. Ja tämä tapahtui vain kaksi päivää sen jälkeen, kun olin hyvästellyt jokaisen tallimme joululounaalla, Massa muistelee Crash.netillä.

– Vastasin, että meidän pitää keskustella. Hän soitti saman tien ja juttelimme. Lensin Englantiin ja puhuimme asiat halki. Neuvottelut kestivät aika kauan, mutta se ei johtunut vain meistä, vaan myös Valtteri Bottaksen ja Mercedeksen neuvotteluista. Itse seurasin vain sydämeni ääntä.

Massaa pelotti, mitä hänen vaimonsa ja muu perheensä mahtaisi sanoa miehen paluuaikeista.

– Kun olin kertonut lopettamisesta vaimolleni, hän hieman ihmetteli sitä, koska olin ajanut koko elämäni. Hän ihmetteli, mitä ihmettä nyt oikein tekisin.

– Hän oli heti minun puolellani, onneksi. Viesti oli se, että tee sitä, mitä todella haluat tehdä ja mikä tekee sinut onnelliseksi. Perheeni sanoi minulle, että jatka vaikka vielä viisi vuotta, jos haluat, me olemme sinun takanasi.

– Se tuki oli minulle todella tärkeää. Tiedostin kyllä sen, että olin pitänyt tunteikkaat ja isot jäähyväiset sekä Brasiliassa että Abu Dhabissa, joten minulle ei ollut ihan helppoa kertoa, että olenkin palaamassa heti takaisin.

– Mutta tällaisia asioita tapahtuu aina tietyistä syistä. Olin ensin onnellinen lopettamisestani, mutta sitten tapahtui paljon yllättäviä asioita ja tajusin, ettei vielä ollutkaan aika lopettaa, Massa sanoo.