Sosiaalisen median palveluun Twitteriin on noussut parin viime kuun aikana runsaasti parodiatilejä takavuosien F1-hännänhuipputalleista. Tileillä irvaillaan huumorin keinoin tallien vähemmän hohdokkaita saavutuksia moottoriurheilun kuninkuusluokassa.

Kausilta 1994 ja 1995 tutun Simtek-tallin Twitter-tili on erityisesti ottanut kaiken ilon irti. Heikon vauhdin lisäksi huumoria on revitty tallin epäonnistuneista autonjulkaisuista. Viimeisimpänä osan huumorista on saanut osakseen rallin maailmanmestari Ari Vatanen.

Kauden 1981 maailmanmestari poseerasi tallin debyyttikauden autonjulkistuksessa yhdessä kuljettajien Roland Ratzenbergerin ja David Brabhamin kanssa. Aina tyylikäs Vatanen oli pukeutunut tilaisuuteen arvokkaasti, mutta miehen solmiovalinnasta revittiin irti huumoria.

– 1994 julkaisimme automme golf-klubilla ja kutsuimme Ari Vatasen mukaan. Hänen uusi kravattinsa on lumoava, talli tviittasi viitaten solmion kokoon ja värikkääseen ulkonäköön.

Simtek ei saavuttanut kahden kautensa aikana lainkaan pisteitä, ja talli muistetaan lähinnä Imolan sysimustasta vapusta 1994. Tuolloin tallin kuljettaja Ratzenberger menehtyi päivää ennen Ayrton Sennaa.

Simtek F1 🟣 🇬🇧 🏎🏁

@SimtekF1
Back in 1994, we launched our car at a golf club and invited Ari Vatanen along. His novelty tie is mesmerising