F1-tallit eivät ole onnistuneet pääsemään sopuun kiistaa aiheuttaneesta jousitusratkaisusta, paljastaa Autosport. Tämän seurauksena kansainvälisen autoliiton FIA:n uskotaan linjaavan lopullisen sääntötulkinnan parin viikon sisällä.

Jupakka sai alkunsa, kun Ferrarin pääsuunnittelija Simone Resta esitti FIA:lle kirjallisen kysymyksen tietyistä ratkaisuista. Taustalla oli ajatus saada kiellettyä ratkaisut, joita kilpailevat tallit Mercedes ja Red Bull ovat käyttäneet. FIA:n kilpailutoimenjohtaja Charlie Whiting linjasi Ferrarin kyselyyn perustuen, että kaikki nykyistä sääntöä rikkovat ratkaisut katsotaan laittomiksi.

FIA:n tekninen komissio on puinut sopivaa ratkaisua kiistaan, mutta lopullista päätöstä ei olla vielä lyöty lukkoon. FIA:n uskotaan linjaavan sääntötulkinnan ennen talvitestien käynnistymistä kahden viikon kuluttua.

Komissio esitti kokouksissaan radikaalejakin ratkaisuja keinona poistaa ongelma. Yhtenä vaihtoehtona väläyteltiin jopa perinteisen aktiivijousituksen palauttamista mukaan sarjaan. Myös rajoittamattoman jousituskehityksen mahdollisuutta ehdotettiin.

Tiedossa voi olla vielä melkoinen sotku, mikäli jokin talli kokee kesken kaiken muuttuvien sääntöjen olevan sille epäsuotuinen tai vastavuoroisesti antavan jollekin kilpailijatallille edun. Talleilla on oikeus tehdä valitus sääntötulkinnasta niin kauan, kunnes FIA kirjaa muutoksen selkeästi sääntöihinsä.