Entisen kipakan F1-tähden Juan Pablo Montoyan mielestä monet eurooppalaiset kuljettajat, joihin hän on tutustunut, ovat henkisesti hyvin heikkoja.

Kolumbialaisen oma F1-ura kesti vuodet 2001-2006, mutta hän on väläytellyt aika ajoin mahdollisuutta paluuseen – ottajia ei vain ole ollut.

Urallaan Montoya ajoi mm. Michael Schumacheria, Mika Häkkistä, Fernando Alonsoa, Kimi Räikköstä ja Jenson Buttonia vastaan. Kolumbialainen tunnettiin paitsi suuresta suustaan myös kolariherkkyydestään.

41-vuotias Montoya puhui urastaan F1:n virallisella You Tube -kanavalla.

– Opin urallani eniten Ralf Schumacherilta. Hän oli tosi nopea, mutta eurooppalaiset kuljettajat ovat henkisesti heikkoja. Heidän päänsä sisään pääsee helposti ja nopeasti. Saman asiaan näkee nykyisinkin F1:ssä ja sen on nähnyt aina, Montoya pamauttaa.

– Kun asiat menevät hyvin, he ovat vahvoja. Esimerkiksi Lewis Hamilton on pysäyttämätön, kun kaikki sujuu, kuten hän haluaa. Mutta kun asiat alkavat mennä pieleen, he romahtavat nopeasti. Jos F1:ssä autot olisivat tasaveroisia, näkisimme ihan eri kavereita voittajina.

– Minä olin urallani henkisesti vahva, kaikilla meillä on vahvuutemme ja heikkoutemme, seitsemän GP-kisaa urallaan voittanut Montoya väittää.

Häneltä kysyttiin, kuka on tällä hetkellä kaikkein kokonaisvaltaisin F1-kuljettaja.

– Se on todennäköisesti Sebastian Vettel. Toinen on Fernando Alonso, jota vastaan itsekin kilpailin. He ovat kaksi parasta. Lewis Hamiltonkin tekee työnsä ihan hyvin, mutta hänellä on sarjan paras auto.

– Liian usein kuvitellaan, että parhaassa autossa istuva kaveri on myös paras kuljettaja. Mutta kysymys kuuluu, kuinka he pärjäisivät ja pystyisivät hallitsemaan homman, jos olisivat huonommassa tiimissä, Montoya kysyy.