F1-sarjan rengastoimittajan Pirellin moottoriurheilujohtaja Paul Hembery pelkää ensi kauden F1-kilpailujen muodostuvan pahimmillaan tylsäksi jonoajeluksi, mikäli autoja autoja koskevat uudistukset menevät pahimman skenaarion mukaisesti mönkään.

Pirelli on saanut viime vuosina suurimmat haukut toimittamiensa renkaiden suorituskyvystä, vaikka yhtiö on toistuvasti muistuttanut toteuttaneensa vain heiltä tilattua tuotetta. Nyt sekä autot että renkaat kokevat muutoksia, ja tämä on antanut myös Pirellille mahdollisuuden ravistaa aiempia toimintatapojaan.

Jatkossa renkaiden toimintalämpötila on erilainen, minkä lisäksi renkaiden kestävyyteen on suhtauduttu eri lailla. Hemberyn mukaan Pirelli on tehnyt omalta osalta kaikkensa, jotta kilvanajo olisi tulevalla kaudella jännittävää.

– Kuljettajat tulevat varmasti nauttimaan ensi vuoden F1-autoilla kilpailemisesta, sillä parantuneen suorituskyvyn ansiosta he myös tuntevat kasvavan vauhdin kropassaan. Mutta sääntöuudistusten vaikutus itse kilvanajoon selviää vasta, kun tallien voimasuhteet selviävät. Pahimmassa tapauksessa erot ovat niin hurjia, että kilpailuista muodostuu vain tylsiä jonoajeluita ilman ohitteluja, Hembery maalaa motorsport.comille.