35-vuotias Toyotan Juho Hänninen on ajanut urallaan 33 MM-rallia. Nyt tulee 34:s, kun Monte Carlon ralli pärähtää käyntiin torstaina.

Edellisen kerran Hänninen ajoi WRC:ssä Jyväskylässä 2015. Tuloksena oli kuudes sija. Hän ajoi tuolloin Ford Fiesta RS WRC:llä ja hävisi tismalleen samalla autolla ajaneelle arvostetulle Ott Tänakille vain 15 sekuntia.

– Olen ajanut Monte Carlon neljästi, mutta vain kerran WRC-autolla. Muutenkin edellisestä WRC-kilpailustani on puolitoista vuotta, joten en malta odottaa, että pääsen polkaisemaan auton käyntiin, Hänninen sanoi Toyota Gazoo Racingin sivuilla.

– Testeissä Yaris on tuntunut erittäin hyvältä, mutta mikään ei ole varmaa ennen kuin kilpailunumerot kiinnitetään auton oviin. Ja edellisestä kilpailustani on aika pitkä aika.

– En aio ajatella Montessa juurikaan tulosta, pyrin vain saamaan aikaiseksi rentoa ajamista – ja ajamaan tietysti maaliin saakka, Hänninen kertoo.

Hännisen kartturina toimii kokenut Kaj Lindström, joka luki nuotteja nykyiselle Toyotan tallipäällikölle Tommi Mäkiselle, kun tämä voitti Monte Carlossa 2002.

– Tämä on ensimmäinen rallini Kajn kanssa. Viimeisen parin kuukauden aikana olen ollut enemmän hänen kuin perheeni kanssa. Meillä on Toyotalla todella hyvä ilmapiiri, olemme kuin yksi iso perhe, Hänninen sanoo.

– Ja juuri Tommi Mäkinen on luonut sen fiiliksen. Kaikki paiskivat hulluina töitä, mutta vitsit lentelevät ja ihmiset ovat hymyssä suin. Me kaikki odotamme, että pääsemme aloittamaan.