F1:n uusi urheilujohtaja Ross Brawn kertoi torstaina, että uudet omistajat suunnittelevat lajiin kulukattoa vuoden 2020 jälkeen.

Usein suuret tiimit ovat kategorisesti vastustaneet ajatusta, mutta nyt McLarenin johtaja Zak Brown ottaa toisenlaisen kannan.

– Olen ehdottomasti budjettikaton kannattaja. On puhuttu paljon, mikä olisi kulukatto, mitä siihen kuuluisi ja kuinka siihen päästään. Ja juuri näistä asioista on keskusteltava yhdessä, Brown sanoo Motorsport.comille.

– McLaren kannattaa ilman muuta ajatusta. Varsinkin jos kilpailuja tulee kalenteriin esimerkiksi 25, asia on entistä ajankohtaisempi.

– Sellaisen synnyttäminen ei tule olemaan helppoa. Mutta nyt lajilla on uudet omistajat, joilla on mahdollisuus toteuttaa muutos. Kulut pitäisi saada parempaan balanssiin.

Brown ei kuitenkaan kannata totaalista tasa-arvoa.

– Eroja isojen ja pienten välillä olisi vain kavennettava selkeästi. Ero on liian iso, ja siksi tiimejä kaatuu ja emme näe kovin monen tiimin voittavan.

– On selvää, että ajatusta vastustavat ne, joilla on eniten rahaa käytössään. Tämä on kuuma peruna, josta meidän on keskusteltava perusteellisesti. Nykyinen malli ei ole terve, ja F1 tarvitsee nimenomaan tervehdyttämistä, Brown sanoo.