McLarenin uusi johtaja Zak Brown sanoo, että he haluavat tehdä jatkosopimuksen Fernando Alonson kanssa mahdollisimman pian.

Alonso tuli tiimiin 2015, mutta tie on ollut tuskainen. Alonso on myös sanonut, että saattaa lopettaa F1-uransa, jos ensi kauden autot eivät häntä miellytä. On selvää, että ainakin McLarenin auton on oltava kilpailukykyisempi, jos he haluavat Alonson piirtävän nimensä uuteen sopimuspaperiin. Nykyinen umpeutuu ensi kauden jälkeen.

– Hän on täysin sitoutunut tähän projektiin, mutta sopimus loppuu kauden jälkeen ja hän on varmasti haluttu mies, sanoo Brown NBC Sportsille.

– Myös Sebastian Vettelin sopimus Ferrarilla päättyy ensi kauden jälkeen, joten kuljettajamarkkinoista tulee vuoden päästä todella mielenkiintoiset.

– Totta kai haluamme pitää Fernandon. Hän on yksi kaikkein suurimmista ja kovimmista kuljettajista, ellei kovin. Mutta katsotaan kuinka kausi lähtee käyntiin, tarkoitus on päästä neuvottelemaan muutaman ensimmäisen kilpailun jälkeen, Brown sanoi.

– Jos olisin hän, minäkin haluaisin katsoa ensin pari kilpailua, miltä auto vaikuttaa. Vasta sitten on päätösten aika. Häntä ei voi syyttää siitä. Kaikki me odotamme kovasti nähdäksemme saman asian: kuinka kilpailukykyisiä olemme ensi kaudella.