Max Verstappenin dominointi F1-sarjan vuoden ohitus -yleisöäänestyksessä kertoo kahdesta asiasta. Hollantilaisnuorukainen todella osaa päästä ohitse kilpakumppaneistaan, ja hän on hankkinut itselleen suuren fanilauman.

Kaksintaistotyylisesti edenneessä ohituskimarassa voitiin nähdä symbolisen vallanvaihdon ele toisessa välieräparissa, kun Kimi Räikkönen ja Verstappen kohtasivat. Kummankin kuljettajan ohitukset olivat hienoja suorituksia, joten vaakakupissa paremmuus kääntyi lopulta sen eduksi, kumpi sai massat liikkeelle ja puolelleen.

Ferrari-kuljettajan ohitussuoritus sai äänistä 48 prosenttia, mikä ei riittänyt finaalipaikkaan. Verstappen sai viime kaudelta tutusta kilpakumppanistaan vielä yhden erävoiton.

Räikkönen on tutkimuksen mukaan F1-sarjan suosituin kuljettaja, mutta selvitys on toteutettu aikana, jolloin Verstappen ei ollut tehnyt vielä räjähtävää esiintuloaan sarjaan.

Räikkönen on tutkimuksen mukaan F1-sarjan suosituin kuljettaja, mutta selvitys on toteutettu aikana, jolloin Verstappen ei ollut tehnyt vielä räjähtävää esiintuloaan sarjaan. En yllättyisi lainkaan, mikäli Jäämies menettäisi tittelinsä, jos vastaava tutkimus suoritettaisiin nyt.

Ehkä Räikkösen fanien onkin syytä toivoa, ettei tällaista tutkimusta olla väsäämässä vähään aikaan. Räikkönen säilyisi päivitetyssäkin versiossa varmasti suosituimpien kuljettajien A-ryhmässä, mutta Verstappenin maine on tällä hetkellä niin kova, että hänen voidaan katsoa riistäneen Jäämieheltä tämän tittelin.

Nautitaan siis tittelistä vielä, mutta muistetaan silti suhtautua siihen suurella varauksella.