Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner toivoo tallinsa olevan lähempänä sarjaa hallinnutta Mercedestä, kun säännöt muuttuvat tulevaksi kaudeksi. Pahaisen haihattelun sijasta kokenut Horner tiedostaa kuitenkin saksalaistallin hurjan etumatkan olevan todennäköisesti liian suuri kiinni kurottavaksi.

Red Bull oli alamaissa kauden 2015, mutta viime vuonna se nousi selkeästi Ferrarin edelle Mercedeksen kovimmaksi haastajaksi. Muutamia välähdyksenomaisia suorituksia lukuun ottamatta Mercedes ei kuitenkaan tiukoille uuden ykköshaastajansa kanssa.

– Heidän lyöminen tulevanakin vuonna on vaikeaa. He ovat ylivoimaisia ennakkosuosikkeja, Horner tietää kertoa Autosportille.

– Toivomme onnistuvamme pienentämään eroa heihin sen verran, ettei voittajatalli ole aina selvillä jo ennen kisaviikonlopun aloittamista. Olen luottavainen siihen, että saamme lisää suorituskykyä kauden aikana, Horner lupailee.

Myös uudistuneet autoja koskevat säännöt voivat helpottaa Red Bullin ja kumppaneiden takaa-ajoa.

– Kukaan ei kuitenkaan tiedä, mitä muut tallit tekevät. Se antaa kaikille mahdollisuuden, mutta todellisen tilanteen näemme vasta kauden aloitusosakilpailussa Melbournessa.