Ranskalaisen Renault’n F1-insinööriosaston johtaja Bob Bell jakaa formulamaailmasta harvinaisia kehuja kilpailevan tallin puolelle. Kokenut Bell on mielissään McLarenin voimanlähdetoimittajan Hondan parantuneista otteista viime kaudella.

2015 paluun formula ykkösiin tehneen Hondan ensimmäinen vuosi oli luvalla sanoen surkea. Tehoton ja epäluotettava moottori riisti McLarenilta kaikki mahdollisuudet hyviin sijoituksiin. 2016 meno oli kuitenkin huomattavasti väkevämpää, vaikka kärkisijat jäivät edelleen haaveeksi ja Honda jäi yhä Mercedeksen, Ferrarin ja Renault’n taakse suorituskyvyllisesti.

Bell näkee japanilaismerkin kehittyneen kuitenkin hienosti. Hän kokee sen myös tärkeäksi kilvanajon kannalta. Tekee hyvää myös lajille, että kaikki voimanlähdetoimittajat ovat tasaväkisiä. Autonvalmistajille moottorit ja niiden suorituskyky ovat vieläkin tärkeämpi asia kuin hyvä F1-auton runko, Bell toteaa Autosportille.

Bell kokee suurten autonvalmistajien läsnäolon tärkeänä lajille.

– Jotta he ovat mukana jatkossakin, täytyy niiden kokea olevansa kilpailukykyisiä. Siksi Hondan pärjääminen on ollut hyvä asia.