Viime kaudella Haas-tallin autolla pisteittä jäänyt jäänyt Esteban Gutierrez kertoo yllättyneensä kuullessaan joutuvansa sivuun tallin riveistä kaudeksi 2017. Meksikolainen kokee kohtelunsa epäreiluksi.

Siinä missä tulokastallin toinen kuljettaja Romain Grosjean ajoi varsinkin alkukaudesta erinomaisesti, ei Gutierrez saanut itsestään parasta irti kisoissa. Ranskalainen ajoi tallin kaikki 29 pistettä, Gutierrezin ajaessa peräti kuudesti sijalle yksitoista.

Kevin Magnussenin ilmoitettiin saavan toisen ajopaikan tallista kauden loppupuolella, Gutierrezin suureksi yllätykseksi. Sauberilla 2013 ja 2014 niin ikään laihoja tuloksia ajanut Gutierrez jäi näin ollen jo toista kertaa urallaan ilman ajosopimusta.

– Ajoitukseni sarjassa ei ole ollut mitenkään onnistunut. Se ja liiallinen luottamus tulevaisuuteni puolesta on tehnyt tilanteestani hankalan, Gutierrez toteaa Autosportille.

– Tulosten valosssa en tehnyt varmastikaan hyvää jälkeä, mutta tiesin mistä heikot sijoitusket johtuivat ja luulin tallinkin ymmärtävän asian laidan. Virheeni oli se, että uskoin saavani jatkaa tallissa. Kun päätin alkaa etsiä muita ajomahdollisuuksia, oli jo liian myöhäistä.