Italialaistalli Ferrari haluaa F1-kauden 2017 olevan huomattavasti viime vuotta menestyksekkäämpi. Tämän johdosta talli on Autosportin mukaan valmis kokeilemaan täysin uudenlaisia lähestymistapoja autonkehityksen suhteen.

Erityisen paljon italialaistallissa on panostettu voimanlähteeseen. Mercedes on hallinnut V6-hybridimoottoreiden aikakautta juuri moottorietunsa vuoksi, mutta nyt Ferrari haluaa nousta saksalaismerkin rinnalleja jopa ohitse suorituskyvyssä.

Autosportin tietojen mukaan polttomoottorin kehitys on ollut tallin ykkösprioriteetti. Italialaistalli on hionut erityisesti sytytysjärjestelmäänsä, jonka pitäisi olla ensi kaudella sekä huomattavasti tehokkaampi että taloudellisempi.

Muutokset asettavat moottorinosat kuitenkin hurjaan rasitukseen, ja tämän huomioon ottaakseen Ferrari onkin etsinyt sopivia seoksia, joista osat kannattaisi valmistaa. Tässä suhteessa italialaistallissa ollaan otettu käyttöön 3D-tulostustekniikka.

3D-mallinnuksen avulla tarvittavat osat voidaan valmistaa erittäin tarkasti ja vaiheittain, johon perinteisillä valmistustavoilla ei pystyttäisi. Tämä avaa tallille mahdollisuuksia käyttää paremman suorituskyvyn antavia materiaaleja, joita ei ole ennen voitu F1-autoon iskeä.