McLarenin Fernando Alonso uskoo radikaalisti muuttuvien F1-sääntöjen aiheuttavan päänvaivaa joillekin kilpatalleille kuluvan kauden aikana. Espanjalainen toivoo oman tallinsa onnistuvan kuitenkin kehitystyössään.

Takavuosien sääntömullistukset puhuvat Alonson sanojen kanssa samaa kieltä. Esimerkiksi kauden 2009 sääntöuudistuksista nähiin kahdenlaisia tulkintoja, ja tämän seurauksena edellisvuoden hallitsijat McLaren, Ferrari ja BMW Sauber romahtivat pois kärjestä Brawn GP:n hallitessa sarjaa. Myös 1998 ja 2014 nähtiin paikoitellen pahoja virhearviointeja joidenkin tallien osalta.

Alonso tietää täysin uudenlaiseen kauteen valmistautumisen olevan osaltaan hakuammuntaa.

– Uusien sääntöjen suhteen voi olla joko onnekas tai epäonninen. sillä tallit voivat tehdä virheitä. Paljon on kiinni siitä, kuinka talli tulkitsee uusia sääntöjä ja minkä suunnan se autonkehitykselleen asettaa, Alonso toteaa Autosportille.

– Tallissa voidaan tehdä päätös viedä auton kehitystyötä yhteen suuntaan, mutta kesken kauden sitä sitten huomaa muiden tallien edenneen toiseen suuntaan, ja se olisi ollut oikea valinta. Toivottavasti McLaren on tulevalla kaudella se talli, joka ei astu harhaan, Alonso toivoo.