F1-talli McLaren on tuskaillut viime kausien ajan Hondan voimanlähteiden vuoksi. Vuonna 2015 sarjaan takaisin liittyneen japanilaismerkin koneet ovat osoittautuneet liian tehottomiksi ja epäluotettaviksi kilpailijoihinsa nähden, eikä autolla ole ollut mitään asiaa kärkitaistoihin.

Vaikka suunta oli viime vuonna oikea, ei kaksinkertainen maailmanmestari Fernando Alonso voi olla tyytyväinen kahden viime vuoden tulostasoonsa. Espanjalainen luottaa kuitenkin Hondan tasonnostoon. Sanallinen piiska osuu kuitenkin tallin puoleen.

– Uskon Hondan toimittavan meille sataprosenttia lupaamastaan, mutta aerodynamiikan puolelta ilmassa on enemmän kysymysmerkkejä, Alonso totesi Autosportille.

Suuret sääntömuutokset antavat McLarenille mahdollisuuden tehdä nousu takaisin huipulle, ja tämän varaan rakentaa myös Alonso.

– Sääntömuutokset sekoittavat pakan, minkä lisäksi Honda on edistynyt hurjasti. Mercedes on yhä edellä, mutta tilanne on sama myös muille talleille. Olen kuitenkin luottavainen sen suhteen, että kausi 2017 tulee olemaan meille hyvä.