Formula ykkösten klassikkoratoihin kuuluva Silverstone on edelleen epävarma F1-tulevaisuutensa puolesta. Kaikkien aikojen ensimmäisen F1-sarjan osakilpailun vuonna 1950 järjestänyt kilpailu onkin kääntämässä katseensa valtion suuntaan turvatakseen jatkonsa.

Radan omistava Britannian kuljettajien ajajayhdistys BRDC pohtii paraikaa mahdollisuutta katkaista nykyinen sopimus F1-kilpailun järjestämisestä vuoden 2019 päätteeksi. Päätös vuoteen 2026 asti ulottuvasta sopimuksesta täytyy tehdä tämän vuoden heinäkuuhun mennessä.

BRDC:n puheenjohtaja, entinen F1-kuljettaja Derek Warwick on kertonut kilpailun käyneen järjestäjille taloudellisesti tappiolliseksi. Kilpailu haluttaisiin säilyttää sarjassa, mutta sen tueksi tarvittaisiin lisää rahoitusta.

– Ei ole salaisuus, että raha on osaltamme tiukassa. Vaikeasta tilanteesta huolimatta tunnelin päässä on kuitenkin valoa nähtävissä. Olemme käyneet neuvotteluja valtion kanssa mahdollisesta taloudellisesta avunannosta, jotta voimassa olevaa sopimusta ei tarvitsisi katkaista ennen aikojaan. Haluaisimme nähdä formula ykköset radallamme myös vuoden 2019 jälkeen, Warwick toteaa motorsport.comille.

Moni nykyinen F1-kilpailu on voimakkaasti valtion taloudellisesti tukema, mutta Silverstonessa kansalaisten verorahoja ei olla haluttu tuhlata F1-osakilpailun järjestämiseen.