Kevin Magnussenin McLaren-ura jäi lopulta vain yhden kauden mittaiseksi, kun tanskalaiskuljettaja joutui tylysti syrjään brittitallin tulevaisuudensuunnitelmista viime vuonna. Vaikka talli pistikin kaiken uskonsa Stoffel Vandoorneen, ei Magnussen anna katkeruuden tulvia pintaan.

Vandoorne saa kaudella 2017 suuren tilaisuutensa, kun hän nousee Fernando Alonson tallikaveriksi tallissa. 2014 tallissa debytoinut Magnussen jatkaa puolestaan F1-taivaltaan Haasilla, jonne hän siirtyi yhden Renault’lla vietetyn vuoden jälkeen.

Magnussen voitti Vandoornen heidän yhteisinä junioriformulavuosina, mutta tanskalainen ei halua alkaa pätemään belgialaiselle tämän orastavan GP-debyytin ollessa jo kohta ovella.

– Hän ei tarvitse ohjeistusta keneltäkään. Hän kyllä tietää, mitä tehdä, Magnussen tietää kauden 2015 GP2-mestarin kyvyt.

Motorsport.comille puhunut Magnussen kokee Vandoornen liittymisen kuninkuusluokkaan tapahtuvan hyvään aikaan. McLaren ja Honda ovat löytämässä yhteisen sävelen parin tahmean kauden jälkeen.

– Hänellä oli hyvä ajoitus mukaantulonsa suhteen. Tallissa tulee tapahtumaan paljon lähiaikoina ja se on nyt hyvä talli olla. Alonso on myös yksi sarjan parhaista kuljettajista, ja hän tule saamaan häneltä paljon apua. Hänellä on käsissään kaikki se, millä voi rakentaa pitkän tulevaisuuden sarjassa, Magnussen toteaa.