McLarenin tallipäällikkö Eric Boullier luottaa oman tallinsa iskukykyyn sataprosenttisesti. Ranskalainen lataa Autosportille kovaa tekstiä puolestaan brittitallin moottoriyhteistyökumppanista Hondasta.

Japanilaismerkki ja McLaren aloittivat takavuosilta tutun kultaisen yhteistyön uudelleen loppuvuodesta 2014. Takamatkalta uudelle V6-hybridimoottoriaikakaudella liittynyt Honda epäonnistui kuitenkin viime vuonna katastrofaalisesti. McLarenin käyttämät voimanlähteet olivat sekä tehottomia että epäluotettavia, ja talli romahti sarjan tyvipäähän.

Tänä vuonna tulokset olivat vielä kaukana hyväksyttävistä, mutta suuntaus oli oikea. Tallin autoilla ei kuitenkaan saavutettua paria viitossijaa parempaa osakilpailusuoritusta. Boullierin mielestä heikoksi jääneet tulokset johtuivat yksinomaan Hondan moottoreista.

– Jos meillä olisi ollut käytettävissämme sarjan parhaat moottorit, olisimme voittaneet kisoja. Tiedämme tämän GPS-datan avulla, Boullier toteaa.

Boullier penääkin Hondaa ottamaan radikaaleja edistysaskeleita tulevanakin kautena. Talli on ollut voitoitta kaudesta 2012 saakka, mutta tuo putki halutaan katkaista mahdollisimman pian.

– Moottoriparannukset ajavat koko pakettia, myös auton runkoa, eteenpäin. Kaikki liittyy kaikkeen. Mutta meidän täytyy keksiä jotain uutta ja radikaalia, sillä saavuttaaksemme Mercedeksen emme voi vain matkia muita.