Suomalaiset rallifanit läähättävät jo vesi kielellä, kun Toyota julkisti tänään ensi kauden WRC-tiiminsä kuljettajat, jotka ovat kaikki suomalaisia: Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen ja Esapekka Lappi.

Maailmalla on uumoiltu, ettei tallipäällikkö Tommi Mäkinen kehtaa, tai saa lupaa japanilaisilta ajattaa tiimissään pelkästään suomalaisia. Nyt niin kuitenkin kävi.

Ja totta kai kaikki me suomalaisfanit odotamme, että yhdistelmä Toyota, Tommi Mäkinen ja suomalaiskuljettajat tappelevat heti kärjessä kaudella 2017.

Valitettavasti rallimaailmassa ei enää nykyisin päde ikikulu sanonta If you wanna win, take a Finn. WRC:stä on tullut ihan muunmaalaisten kuljettajien dominoima. Edellinen suomalainen rallin maailmanmestari on Marcus Grönholm vuodelta 2002!

Totta kai on hienoa, että sarjan suomalaiskuljettajien määrä nyt kolminkertaistuu. On kuitenkin hyvä muistaa aika montakin faktaa. Esimerkiksi se, että Sebastien Ogier kävi testaamassa Toyotaa, mutta oli ranskalaislähteiden mukaan niin pettynyt auton suorituskykyyn, ettei alkanut edes neuvotella Mäkisen kanssa.

Ja sitten kuljettajat. Latvalan momentum näyttää menneen ja mojo kadonneen jonnekin torpan taakse. Juho Hännisen edellisestä kovan tason kilpailusta on iäisyys aikaa, ja Esapekka Lappi on kokematon rippikoulupoika tällä tasolla.

Lappi on kolmikosta silti potentiaalisin menestyjä. Kunhan pari asiaa loksahtaa kohdalleen.

Pidän ihmeenä, jos Toyota on ensi kaudella lähelläkään kärkivauhteja. Resursseja japanilaisilla toki on, mutta avausvuosi on aina hankala. Paitsi Volkswagenille se ei ollut…

Kyllä tässä todennäköisesti jokunen vuosi menee, ennen kuin auto on valmis huipulle. Toisaalta se on juuri Lapille ehkä hyväkin asia. Hän saa rauhassa aikaa totutella WRC-autoon, uusiin ralleihin ja sarjan tavoille. Kun Toyota on valmis mestariksi, on Lappikin.

Kunhan vain Toyotan pääkonttorilla hermo pitää, jos menestystä ei ala tulla. Aika monen autotehtaan pääkallonpaikalla pinna on nimittäin ihan lähiaikoinakin palanut yllättävän nopeasti. Ei tämä(kään) nimittäin ihan halpa projekti Toyotalle ole.

LAURI HOLLO