© Kuva: Getty Images

Keke ja Nico Rosbergin mestaruuksissa hauska yhteneväisyys

Nico Rosberg toisti isänsä Keke Rosbergin tempun ajamalla F1-sarjan maailmanmestariksi. Isä ajoi oman tittelinsä Williamsin ratissa kaudella 1982, Nicon vuoro koitti 34 vuotta myöhemmin.

Molempien Rosbergien mestaruuksissa on hauska yksityiskohta, sillä kumpikin mestaruus ajettiin kisanumerolla kuusi. Keken aikana talleille oli määritetty omat numeronsa, mutta vuodesta 2014 lähtien F1-kuljettajat ovat ajaneet henkilökohtainen numero autonsa keulassa. Isän mestaruusnumero on vaikuttanut myös Nicon valintaan.

Uutena maailmanmestarina Nicolla on oikeus vaihtaa ensi kauden numerokseen yksi. Kahdella edellisellä kaudella mestaruuden napannut Lewis Hamilton ei suostunut vaihtamaan omaa henkilökohtaista numeroaan 44 mestarille varattuun numeroon.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • Nyhtö Possu

    Eli Nico tietoisesti valitsi saman numeron kuin isänsä ja SuomiF1:n toimittaja on sitten täysin yllättynyt tästä yhteneväisyydestä.

  • Seppo Hilden

    Tuo autonumeroyhteneväisyys ei oli se, mikä toimittajien olisi pitänyt kaivaa, vaan yksi paljon vaikeampi yhteneväisyys. Molemmat meinaan voittivat mestaruutensa seuraavaksi tulevaan kuskiin viidellä pisteellä.