Red Bull ja Toro Rosso suunnittelevat tekevänsä jatkossa yhä tiiviimpää yhteistyötä.

Toro Rosso on Red Bullin kakkostiimi, mutta yhteistyö ei ole ollut kovin tiivistä.

Ensi kaudella tilanne muuttuu jo siksikin, että molemmat ajavat Renaultin moottoreilla. Tällä kaudella Toro Rosso ajoi Ferrarin vuoden 2015 moottoreilla.

Toro Rosson tekninen johtaja James Key kuitenkin arvelee, että uusien sääntöjen aikakauden ensimmäisen vuoden aikana muuttuvia tekijöitä on niin paljon, että laajempi yhteistyö voidaan aloittaa todennäköisesti vasta 2018.

– Sääntöjen mukaan joitakin osia voi käyttää kahden eri tiimin autoissa, myös moottorin ja vaihdelaatikon osia. Ja se on hyvä juttu, Key sanoo Toro Rosson nettisivuilla.

– Voimme käyttää yhteisiä osia jo ensi kaudella jonkin verran ja saada siitä synergiaetuja. Mutta vasta sitä seuraavalla kaudella näemme, kuinka laajaa yhteistyö voi olla.

– Ensi kauden suurin ongelma yhteisyön näkökulmasta on se, että kaikkien on suunniteltava ja rakennettava kokonaan uudet autot. Voi olla, ettei vielä 2017 ole monta mahdollisuutta syvempään synergiaan.

– Kausi 2018 avaa paljon enemmän mahdollisuuksia, kun tiedämme, mitkä osat toimivat hyvin. Ja juuri silloin siitäkin on paljon iloa, että meillä on sama moottori, Key uskoo.