Red Bullin Daniel Ricciardo oli kaudella 2016 paras ei-Mercedes-kuljettaja. Hän sanoo, että kauden ainoa voitto Malesiassa pelasi hänen kautensa positiivisen puolelle.

– Jos en olisi voittanut Malesiassa, olisin sanonut, että minun olisi pitänyt voittaa useampikin kilpailu tällä kaudella. Nyt en kuitenkaan sano niin, koska se yksi voitto tuli, Ricciardo sanoo Motorsport.comilla.

– Kausi oli ihan ok. Pääsin kerran paalupaikallekin, mihin en ole aiemmin pystynyt, lisäksi nousin takaisin huipulle. Olin ikään kuin kakkosketjun maailmanmestari Mercedesten jälkeen.

– Itse asiassa me kuvittelimme, että taistelemme keskikastissa ainakin kauden avauspuolikkaan. Otin kuitenkin heti nelospaikkoja, ja jo kolmannessa kilpailussa Kiinassa kakkospaikka oli jo tulossa, kunnes kolaroin, Ricciardo kertoo.

– Kausi alkoi yllättävän hyvin. Ja Malesian voitto oli tietenkin eeppinen. Mutta silti kauden kohokohta itselleni oli se paalupaikka Monacossa. En ole kertonut tätä aikaisemmin, mutta löin itselleni todella paljon paineita siihen kisaviikonloppuun.

– Ja juuri siksi se kierros oli minulle äärimmäisen tärkeä ja suuri helpotus, Ricciardo myöntää.