Haas-talli on ilmoittanut nostaneensa Santino Ferruccin tallinsa kehityskuljettajaksi ensi vuodeksi. Jo tänä vuonna tallin riveissä nimellisesti esiintynyt amerikkalaisteini saa kontolleen lisää vastuuta.

18-vuotias Ferrucci toimii amerikkalaistallin testi- ja kehityskuljettajana. Autosportin tietojen mukaan Ferrucci saa ensi vuonna ajettavakseen kaksi testipäivää, minkä lisäksi hän on tiiviisti mukana tallin kisaviikonloppujen toiminnassa F1-kauden aikana. Varsinaisesti kilpaa hän ajaa GP3-sarjassa, jossa hän ajoi jo päättyneellä kaudella yhteispisteissä sijalle kaksitoista.

Ferrucci oli tänä vuonna tallin hierarkiassa neljäs Romain Grosjeanin, Esteban Gutierrezin ja Charles Leclercin perässä. Tulevana vuonna vastuu tulee kasvamaan, mutta tallipäällikkö Günther Steiner ei osaa vielä kertoa, miten luvatut ajomahdollisuudet ajotaan Ferruccin osalta käyttää.

– Emme ole vielä päättäneet, milloin ajatamme häntä nuorten kuljettajien testeissä. Lisäksi meidän on vielä päätettävä, saako hän ajomahdollisuuksia kisaviikonloppujen avausharjoituksissa. Häneltä löytyy vauhtia, mutta hänen täytyy kehittää vielä tasaisuuttaan GP3-sarjassa, Steiner arvioi.

Nuoren Ferruccin kiinnittäminen on viimeisin teko F1-tallien hingussa pestata nuoria tulevaisuudenlupauksia. Sarjan keski-ikä on laskenut viime vuosina huomattavasti.