Haasin omistaja Gene Haas sanoo, että Romain Grosjean pelasti debyyttikautensa ajaneen tiimin 2016.

Haas tuli kokonaan uuteen maailmaan viime kaudella, mutta sai houkuteltua Lotukselta kokeneen ranskalaisen joukkoihinsa. Grosjean ajoikin heti Australian avauskilpailussa kuudenneksi ja heti perään Bahrainissa viidenneksi. Pisteitä hän keräsi kauden aikana 29.

– Kerron teille, että ilman niitä 29 MM-pistettä me olisimme kärsineet todella paljon, hän käytännössä pelasti meidät, Haas sanoo ESPN:lle.

– Ne pisteet olivat jokaisen pennin arvoisia, mitä häneen olemme käyttäneet. Toki oli harmi, ettemme pystyneet jatkamaan kautta samaan tahtiin, mitä hyvä alku antoi odottaa. Olisimme voineet saada jopa 100 MM-pistettä.

Ensi kaudella Kevin Magnussen korvaa Haasilla ilman pisteitä jääneen Esteban Gutierrezin.

– Kevin tuo mukanaan vahvaa osaamista. Hän pystyy ottamaan pisteitä silloin, kun niitä on tarjolla. Monikin saattaa olla hyvä aika-ajaja, muttei onnistu kilpailussa. Kevinin vahvuus on juuri kilpailemisessa.

– Neuvottelimme hänen kanssaan itse asiassa jo ennen kuin neuvottelimme Grosjeanin kanssa viime kaudesta. Olemme koko ajan tienneet hänen potentiaalinsa. Juuri hänenlaistaan kuljettajaa me tarvitsemme, Haas paljastaa.