Force Indian apulaistallipäällikkö Bob Fernley ylistää tiimin omistajaa ja varsinaista tallipäällikköä Vijay Mallyaa. Hän on johdattanut tiimin yhdeksässä vuodessa pisteettömästä tilanteesta valmistajien MM-sarjan neljänneksi.

Mallya osti Spykerin tallin 2007, mutta sillä kaudella tuli vain yksi MM-piste.

2008 alkoi taival Force Indian nimellä. Avauskausi oli nihkeä. Kuljettajat Giancarlo Fisichella ja Adrian Sutil eivät saaneet ajetuksi yhtään MM-pistettä. He keskeyttivät kauden 18 kilpailussa yhteensä 18 kertaa, auto oli surkea.

2009 mentiin pieni askel eteen, kun tallipisteitä kertyi 13, sijoitus oli kuitenkin toiseksi viimeinen. Ferrarin moottorit vaihtuivat Mercedeksen myllyihin, joilla talli edelleen ajaa. Yksi merkkipaalu saavutettiin, kun Fisichella ajoi Belgiassa tallin ensimmäisen palkintopallisijan tultuaan maaliin kakkosena. Tämän jälkeen hän siirtyi kuitenkin Ferrarille korvaamaan Luca Badoerin, loppukauden ajoi Vitantonio Liuzzi.

2010 oli suuren harppauksen vuosi, Liuzzi ja Sutil jatkoivat tiimin kuljettajina ja 68 tallipistettä riitti jo keskikastiin, sijalle seitsemän. Palkintopallille ei noustu, paras sija oli Sutilin viides Belgiassa. Kauden aikana tekninen johtaja James Key lähti muihin maisemiin, mikä oli paha isku tiimille.

2011 Keyn tilalle tekniseksi johtajaksi tuli Andrew Greene. Kuljettajista Liuzzi sai lähteä ja tilalle tuli britti Paul di Resta. Kehitys jatkui, sillä pisteitä kertyi 69 ja sijoitus valmistajien MM-sarjassa oli nyt kuudes. Sutil ajoi pisteistä 42, di Resta 27. Luotettavuus oli saatu kuntoon, sillä keskeytyksiä kertyi kauden aikana vain kolme. Syksyllä Sahara India Pariwar osti noin 100 miljoonalla eurolla 42,5 prosenttia tallin osakkeista, mikä on tismalleen sama määrä kuin Vijay Mallyalla. Tiimin nimeksi tuli Sahara Force India.

2012 di Resta jatkoi, mutta Sutilin tilalle tuli lupaava saksalaisnuorukainen Nico Hülkenberg. Sutil sai potkut tallista rähinöityään shanghailaisessa yökerhossa. Tällä kaudella pistelasku F1-sarjassa muuttui. Talli keräsi nyt 109 pistettä ja oli seitsemäs. 24-vuotias Hülkenberg oli heti avauskaudellaan tallikaveriaan parempi pistein 63-46.

2013 Red Bull dominoi, lisäksi Mercedes, Lotus-Renault ja Ferrari olivat kaikki vahvoja. Muille tiimeille jäi vain jämäpisteitä. Force Indiankin pistemäärä putosi 32:lla 77:ään. Sijoitus nousi kuitenkin jälleen kuudenneksi ja talli oli sementoinut paikkansa keskikastissa. Hülkenberg lähti Sauberille ja Adrian Sutil palasi tiimiin. Hän ei ollut kuitenkaan entisellään, vaan di Resta vei kuskien välisen taistelun pistein 48-29.

2014 Sutil sai jälleen lähteä, niin myös di Resta. Hülkenberg palasi ja tiimi löysi nuoren meksikolaislupauksen Sergio Perezin. Jo kolmannessa kilpailussaan Bahrainissa Perez ajoi podiumille, kolmanneksi. Tallipisteet yli tuplaantuivat 155:aan. Sijoitus oli edelleen kuudes, mutta McLarenin selkä häämötti enää 26 pisteen päässä. Vaikka Perez ajoikin ajoittain loistavasti, keräsi Hülkenberg pisteistä 96. Hän ajoi pisteille peräti 15 kilpailussa.

2015 talli joutui jättämään ensimmäiset talvitestit väliin ja huhuttiin rahavaikeuksista, jopa konkurssista. McLaren romahti ja Force India nousi viidenneksi. Pistemäärä putosi 136:aan. Nyt Perez oli jo kuljettajakaksikosta vahvempi pistein 78-58. Palkintopallille hän nousi Venäjän GP:ssä. Kausi oli jo kuudes keskikastissa, tulisiko tiimistä koskaan tämän parempaa?

2016 noustiin kuitenkin taas yksi pykälä, kun Force India ohitti Williamsin. Tuloksena oli tiimin historian paras sijoitus, kun se oli MM-sarjassa neljäs. Pisteitä kertyi 173.
Perez oli palkintopallilla Monacossa ja Bakussa. Hän saavutti kuljettajien MM-sarjassa tallin historian parhaan sijan, seitsemän. Myös pistemäärä oli tiimin ennätys, 101. Kauden jälkeen Hülkenberg siirtyi Renaultille ja tilalle ensi kaudeksi tulee nuori Esteban Ocon.

Tallin kasvutarina on ollut komea. Fernley ylistääkin koko ajan mukana ollutta Mallyaa.

– Hän ansaitsee todella suuren kunnian kaikesta tästä, Fernley sanoi Autosportilla.

– Vijay juhlii ensi kaudella kymmenettä vuottaan F1:ssä. Kovin monta yksityistiimin omistajaa ei ole pysynyt mukana niin pitkään. Ja hän jatkaa edelleen.

– Hänen merkityksensä tiimin nousulle on ollut täysin fundamentaalinen. Mistään taikatempuista ei ole kyse, ainoastaan jatkuvuudesta, hyvistä ihmisitä ympärillä ja keskittymisestä pieniinkin asioihin.

– Tämä kausi antoi koko tiimille valtavan moraalisen lisäpotkun, nyt haasteenamme on nousta ensi kaudella vielä seuraavalle tasolle. Eikä lisääntynyt palkintoraha ainakaan jarruta sitä pyrkimystä, Fernley toteaa.