Fernando Alonso uskoo, että hänen ja uuden tallikaverin Stoffel Vandoornen väännöstä ei tule samanlaista kalabaliikkia kuin McLarenilla 2007, jolloin Alonso ja juuri GP2-tittelin voittanut nousukas Lewis Hamilton ajoivat tallikavereina.

Alonson ja Hamiltonin yhteinen vuosi oli täynnä kiistoja. Kumpikin jäi niukasti mestaruudesta ja Alonso jätti tiimin ennen sopimuskautensa loppua.

– Tätä tunnutaan kysyvän aina, kun talikaverikseni tulee pienemmissä luokissa voittanut kuljettaja. Renaultilla se oli Nelson Piquet jr. Hän oli voittanut GP2:n ja kaikki kysyivät, tulisiko samanlaista kuin Hamiltonin kanssa, koska hän on tosi nopea, Alonso sanoo Motorsport.comilla.

– Mutta ei se ollut lainkaan samanlaista, eikä hän ollut edes nopea. Sitten asiaa kysyttiin, kun Romain Grosjean tuli tallikaveriksi. Hänen sanottiin olevan tosi nopea, mutta hänkään ei ollut.

– Kun tulin Ferrarille Felipe Massan tallikaveriksi, kaikki varoittelivat, että hän on ollut Ferrarilla pitkään, tuntee tiimin ja on tosi nopea. Hän ei ollut.

– Ja sitten tuli Kimi Räikkönen. Kaikki hokivat, että maailmanmestari palaa Ferrarille, hän vasta nopea onkin. Hän ei ollut nopea, Alonso kertaa.

– Pian näemme, kuinka nopea Stoffel on. En ole lainkaan huolissani, koska emme taistele mestaruudesta. Ei ole tarve hampaat irvessä vetää toisiaan vastaan. Nyt on aika työskennellä vahvasti yhdessä ja nostaa tiimi huipulle vaikeiden aikojen jälkeen.

– Olen erittäin tyytyväinen, että tiimiin tuli juuri Stoffel. Hän tuo raikasta ilmaa ja on hyvin lahjakas. Mutta en ole silti lainkaan peloissani, Alonso naulasi.