Renaultin Jolyon Palmer ei osta puheita siitä, että kauden 2017 autoilla ja säännöillä ohittaminen olennaisesti vaikeutuisi, vaikka monet niin pelkäävät.

Leveämmät siivet tulevat vaikuttamaan auton ilmavirtauksiin, minkä monet pelkäävät aiheuttavan juuri sen, ettei ohittaminen ole helppoa.

Lisäksi suurempi downforcen määrä tulee juuri ilmavirtausten vuoksi mahdollisesti hankaloittamaan edellä menevän auton perässä ajamista aivan perstuntumassa.

– En halua maalailla uhkakuvia, aion odottaa rauhassa. Mielestäni ohittaminen oli todella hankalaa jo 2016, en tiedä, kuinka se voisi olla vielä vaikeampaa, Palmer kirjoittaa Channel 4:n kolumnissaan.

– Ehkä ohittaminen vaikuttaa helpolta DRS:n ansiosta, mutta se ei ole sitä. Tarvitset selkeästi enemmän hevosvoimia tai sitten paremmat renkaat päästäksesi ohitse.

– Esimerkiksi Austinissa ajoin Kevin Magnussenin perässä pitkään täysin samalla autolla, mutten päässyt ohi, en päässyt riittävän lähelle häntä. Mutta kun ajoin myöhemmin selvästi hänen perässään, olin paljon nopeampi kuin hän, Palmer kirjoittaa.