Red Bullilta Toro Rossolle arvonalennuksen kesken kauden saanut Daniil Kvjat kokee edelleen saaneensa vääryyttä osakseen päätöksessä. Venäläiskuljettajan mielestä hän pystyi laittamaan tasaväkisesti kampoihin tallikaverilleen Daniel Ricciardolle.

Väitettä voi pitää kovana, sillä monet asiantuntijat pitävät australialaiskuljettajaa päättyneen kauden parhaana kuljettajana. Kvjat esittää väitteensä tueksi kuitenkin tilastot. Parivaljakon ensimmäisellä yhteisellä kaudella 2015 Kvjat oli loppupisteissä itse asiassa parempi, ja 2016 hän ehti tuoda Red Bullin ensimmäisen palkintopallipaikan ennen syrjäyttämistään.

– Daniel on ehdottomasti huippukuljettaja, mutta minä pystyin samoihin tuloksiin kuin hän. Olin ehkä kuitenkin hieman kokemattomampi enkä pystynyt aina yhtä tasaisiin tuloksiin, Kvjat analysoi tilannettaan Autosportille.

Jouduttuaan takaisin kauden 2014 talliinsa Toro Rossolle Kvjat näytti menettäneen otteensa. Heikot otteet seurasivat toisiaan, ja Carlos Sainz jr. oli selvästi niskan päällä.

– Carlos oli oppinut tuntemaan autonsa ja saanut sen toimimaan haluamallaan tavalla. Minulla meni aikaa totutella uuteen kilpuriin. Kun sain parhaimmillaan sen toimimaan, olimme tasoissa.