18-vuotias kanadalainen Lance Stroll siirtyy ensi kaudella F3:sta suoraan F1:een Williamsille. Hän on jo testannut F1-autoa.

Stroll on ajanut paljon Williamsin vuoden 2014 autolla.

– Askel autojen välillä on valtava. Voimaa ja downforcea on niin käsittämättömän paljon enemmän, Stroll kertoo Sky Sportsille.

– Olen silti sitä mieltä, että F3-auto on erinomainen nimenomaan opetteluun. Voimaa ei ole kovin paljon, mutta downforcea löytyy. On ollut opiskeltava se raja, jota ei voi ylittää, eikä toisaalta alittaakaan. Se on ollut hyvin opettavaista.

Stroll on päässyt ajamaan ikäisekseen poikkeuksellisen paljon F1-autolla.

– En silti sanoisi, että olen kaikkien aikojen parhaiten valmistautunut roookie-kuljettaja. Ennen testipäiviä oli paljon enemmän kauden ulkopuolella. Jokainen valmistautuu omalla tavallaan, en halua verrata itseäni kehenkään muuhun, Stroll sanoo.

Stroll paljastaa, että keskustelut Williamsin kanssa alkoivat jo kesken F3-kauden.

– Vaikka neuvottelimme, pidimme matalaa profiilia, että pystyin keskittymään täysillä työhöni F3:ssa. En halunnut siihen mitään spekulointeja sotkemaan asioita.

– Kun mestaruus oli hoidettu, teimme sopimuksen. Nyt pyrin valmistautumaan talven aikana ensi kauteen niin hyvin kuin ikinä pystyn. Haluan saapua Melbournen avauskilpailuun niin valmiina kuin mahdollista, Stroll kertoo.