Arvostettu brittilehti Autosport on listannut tuttuun tapaansa päättyvän vuoden 50 parasta kuljettajaa kaikki sarjat huomioiden. Vaikka listaamatta on vielä kymmenen parasta kuljettajaa, ollaan mukaan saatu myös suomalaisväriä.

Williamsin Valtteri Bottas löytyy sijalta upeasti sijalta kolmetoista. Vaikka kalusto ei tänä vuonna antanut suomalaiselle mahdollisuutta osoittaa todellisia kykyjään, näkivät asiantuntijat hänen lahjakkuutensa. Laskua viime vuodesta tuli kuitenkin kuusi sijaa.

– Bottas on ollut yksi nykyisen F1-aikakauden parhaimmista suorittajista. Tällä kaudella hän tipahti taistelemaan jäännöspisteistä ja Q3-osion viimeisistä lähtöruuduista, kun vielä 2014 hän taisteli palkintopallisijoista, Autosport muistuttaa.

Arvostetun tallikaverin Felipe Massan nuijiminen katsotaan kuitenkin erittäin suureksi ansioksi.

– Bottas oli Williamsin talismaani tänä vuonna. Hän on myös ehdottomasti yksi kivikovan keskikastin parhaimmista kuljettajista.

Ferrarin F1-kuljettaja Kimi Räikkönen pääsi tämän vuoden suoritusten avulla sijalle 37. Neljä palkintopallipaikka ja yhteispisteissä kuudenneksi sijoittunut suomalainen nosti tasoaan viime vuosista, ja tämä pantiin merkille myös Autosportin toimituksessa.

– Hetken siinä kestikin, mutta nyt Räikkösen toinen vierailu Ferrarilla näyttäisi poikivan tulosta. Jäätyään tallikavereidensa Fernando Alonson ja Sebastian Vettelin murjomaksi edellisillä kausilla teki Kimi hyvää jälkeä tänä vuonna. Hän ajoi tasatuloksen 10-10 Vettelin kanssa aika-ajoissa (Vettelin auto hajosi Singaporessa) napaten myös 88 prosenttia Vettelin saavuttamista pisteistä. Tämä on iso parannus viimevuotiseen 54 prosenttiin ja kauden 2014 34 prosenttiin, lehti kirjoittaa.

Räikkönen teki paluun listalle parin kauden poissaolon jälkeen. Lotus-vuosinaan 2013 Jäämies oli 25. ja paluuvuonnaan 2012 hienosti seitsemäs.