Video: Kohuttua F1-turvaratkaisua markkinoidaan tällä pelottavalla kolarilla

F1-autoissa tämän kauden aikana nähty halo-suojakaari on herättänyt paljon keskustelua F1-kuljettajien puolelta. Kansainvälinen autoliitto FIA on löytänyt junioriluokissa tapahtuvasta onnettomuudesta vipuvarren, jonka avulla se yrittää markkinoida laitetta epäileville F1-gladiaattoreille.

Arvostetussa Macaon F3-kilpailussa tapahtui viime viikonloppuna pelottava tilanne, jossa oli aihetta paljon pahempaankin. Edellä hidastaneita autoja väistänyt Daiki Sasaki sai Hong Li Yen auton peräänsä. Yen auto kimposi seinästä kolahtaen Sasakin auton kypärään sillä seurauksella, että japanilaisen pääsuojukseen jäi selvät jäljet osumasta. Kuin ihmeen kaupalle tilanteesta selvitttiin säikähdyksellä.

FIA on nyt näyttänyt tämän kilpailun videomateriaalia F1-kuljettajille saadakseen heidät muuttamaan mielipiteensä halon turhuudesta.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!