McLarenin nykyaikaisen suuruuden luomisesta vastannut Ron Dennis joutuu astumaan alas yhtiön johtajan tehtävistään. Dennis menettää McLaren Groupin toimitusjohtajan roolinsa, kun yhtiön muut johtajat käytännössä pakottivat hänet eroamaan.

25 prosenttia yhtiöstä omistava Dennis joutui törmäyskurssille muiden omistajien, myös 25 prosenttia omistavan Mansour Ojjehin ja 50 prosenttia omistavan bahrainilaisen sijoitusyhtiön kanssa. Autosportin tietojen mukaan muut omistajat eivät pidä Dennisin johtamistyylistä, joka on liian johtajakeskeinen.

Dennis kommentoi tiedotteessaan olevansa pettynyt päätökseen, jossa hän kokee tulleensa pakotetuksi luopumaan johtajan roolistaan. Hän on eri mieltä saamastaan kritiikistä, ja yhä yhtiön hallituksessa pysyvänä hän aikookin pitää huolen, ettei hänen elämäntyötään tuhota.

– Ennen kaikkea olen huolissani yhtin 3 500 työntekijästä.

Dennis nousi McLarenin johtoon vuonna 1981. Hän nosti alavireisen tallin takaisin F1-maailman huipulle. Dennisin aikana McLarenilla mainetekoihin ovat yltäneet muun muassa Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna, Mika Häkkinen, Kimi Räikkönen ja Lewis Hamilton.