© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas ihmeissään: ”Miksi en saanut Massaa parempaa taktiikkaa?”

Valtteri Bottas kertoo, että olisi toivonut saavansa Japanin GP:ssä paremman taktiikan kuin MM-pisteissä jo selkeästi takana oleva tallikaveri Felipe Massa.

Niin ei kuitenkaan käynyt, taktiikat olivat identtiset. Lisäksi Bottas jäi heikon varikkopysähdyksen johdosta Massan taakse: sijoitukset yhdeksäs ja kymmenes.

– Jos tiimin näkökulmasta ajatellaan, teimme muihin verrattuna erilaisen taktiikan, kun pysähdyimme vain kerran – ja se oli hyvä asia, Bottas sanoo F1i.comilla.

– Minä olin meistä kuitenkin edellä ensimmäisellä stintillä, joten uskoin saavani paremman taktiikan. No, nyt ei käynyt niin, pettynyt Bottas sanaili.

– Yhtään parempaa tulosta emme olisi kilpailusta millään saaneet. On vain pakko saada autosta nopeampi ja toivoa, että loput radat sopisivat meille Japania paremmin. Puhdasta vauhtia puuttuu tällä hetkellä paljon.

– Nyt mennään Austiniin seuraavaksi. Uskoakseni se on hieman enemmän Malesian kaltainen ja meille parempi suhteessa Force Indiaan. Mutta nykyisin näitä asioita on todella hankala ennustaa, Bottas sanoi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • LokoM187

    Eihän ne taktiikat olleet tasavertaiset, vaan Massa siirrettiin stopeilla Bottaksen edelle. Massa sai kahden kierroksen under-cutin (4s etu) ja kun sekään ei riittänyt, Bottakselle ”sattui” vähän hitaampi stoppi, jotta Massa ehti turvallisesti edelle. Ei ollut ensimmäinen kerta: Massa siirretään aina edelle, ellei Bottas kykene tekemään selvää pesäeroa. Ennen stoppia Bottas oli vain 3 sekunttia edellä, eikä muita kilpailijoita lähellä, joten tiimi katsoi ettei Massan ajattaminen edellä maaliin vaikuta kokonaistulokseen. Sama on nähty aiemminkin, moneen kertaan.

    • Nyt Rotia

      No, toiselle 2 ja toiselle 1 piste. Massalla on tapana ryssiä omat kisansa aina jotenkin…