© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottakselta suomalaisille tuttu viittaus Malesian hurjiin lämpölukemiin

Williamsin Valtteri Bottas on yksi F1-varikon kovakuntoisimmista kavereista, mutta Malesian osakilpailu asettaa hänetkin hurjaan fyysiseen rääkkiin.

Ilman lämpötila nousee reippaasti yli kolmenkymmenen celsiusasteen, minkä lisäksi korkea kosteusprosentti tuottaa lisää hankaluuksia ajamiselle. Ohjaamossa ei myöskään tunne viileän ilmavirran tuottamaa helpotusta, vaan kuljettajat joutuvat työskentelemään haastavissa olosuhteissa.

Suomalaisille kuuma ja kostea on varmasti tuttua, ja myös Bottas nosti tämän esille F1-sarjan omassa haastattelussa. Toimittaja totesi tuntevansa itse kuumuuden ja kysyi, miten Williams-pilotti itse kuvailisi katsojille Malesian GP:n ajo-olosuhteet.

– Aivan kuin olisi puolitoista tuntia saunassa harjoitellen samanaikaisesti, Bottas vastasi hikoilevalle toimittajalle.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • emagdnim

    Bottas ei ole tainnut keretä saunomaan viime aikoina. Puoltoista tuntia saunassa on aika extremeä iha istuenkin (riippuu toki saunan lämmöstä :D:D). Normaalistihan saunassa voi toki ton verran kulua joillain, mut välillä käydään jäähyllä.

    Hyvin olympiaurheilijatkin Riosa pärjäs, älä itke Bottas. Koita nyt sinne Renaultille päästä.