Toro Rosson Carlos Sainz jr:n isä Carlos Sainz Sr paljastaa, että hänen poikansa oli erittäin lähellä siirtyä Renaultille. Hänen mukaansa siirto oli jo todella lähellä, kunnes Red Bull esti sen.

– Hän oli tosi lähellä lähteä Toro Rossolta. Renaultin tarjous oli erittäin houkutteleva ja kolmivuotinen sopimus olisi kiinnostanut paljon. Mutta Red Bull ei päästänyt häntä lähtemään, Sainz Sr sanoo F1 Todayn mukaan.

– Tuleva kausi voi olla tosi hyvä Red Bullille ja he selkeästi halusivat jonkun, jos ykköstiimissä tarvitaan varakuljettajaa. Ja se joku oli Carlos. Eli toisaalta tämä oli hyvä asia ja toisaalta ei.

Sainzilla on vuosi sopimustaan jäljellä Red Bullin kanssa ja tiimi haluaa hänen jatkavan sen Toro Rossolla.

– Toivottavasti hän pääsee lähivuosina kilpailukykyisempään tiimiin, että pääsisi taistelemaan paremmista sijoituksista. Ensi kauden pitää olla Carlokselle viimeinen Toro Rossolla, kukaan ei ole koskaan ollut siellä neljää kautta peräkkäin. Liittyminen Renaultin kaltaiseen tiimiin olisi ollut hieno mahdollisuus, toivottavasti samanlaisia tulee tulevaisuudessa, isä Sainz toivoo.

– Red Bull Racingilla on nuorten kuljettajiensa kanssa kolmen vuoden sopimukset, joten jatkaminen siellä ei ole todennäköistä 2018. Näen tulevaisuuden juuri siksi siellä hankalaksi, ellei toinen kisakuljettajista jostain syystä lähde muualle. Red Bullin ykköstiimiin ei tässä tilanteessa ole helppo päästä.