© Kuva: Getty Images

No jo on! – Red Bull-pomo ottaa kunnian Lewis Hamiltonin moottoririkosta

Red Bull-pomo Helmut Marko sanoo, että Daniel Ricciardon ja Max Verstappenin antama kova paine pakotti Lewis Hamiltonin ajamaan niin, että hänen moottorinsa hajosi. Samalla Red Bullin kuljettajat rynnistivät kaksoisvoittoon.

Hamilton oli turvallisessa 20 sekunnin johdossa ja enää 16 kierrosta oli ajamatta, kun hänen moottorinsa petti ja pakotti hänet keskeyttämään.

Marko, joka on ennekin ottanut asioista mieluusti kunnian itselleen, kuten Verstappenin siirtyessä Red Bullile hänen neuvostaan, sanoo Red Bull-kuljettajien painostuksen olleen ratkaiseva tekijä Hamiltonin moottorin pettämisessä. Samalla hän vaati enemmän kunnioitusta tallilleen sen sijaan, että puhuttaisiin onnesta.

– Arvaukseni on, että me pakotimme hänet rikkomaan moottorinsa. Painostimme häntä koko ajan ja hänen täytyi tehdä meihin eroa. Sen takia hän joutui ajamaan täydellä kaasulla, joka ei tee hyvää moottorille, Marko kehuu itseään ja talliaan.

– Vaikka hän ei olisi keskeyttänyt, meillä olisi ollut muutama temppu vielä hihassa. En kerro mitä temppuja, mutta meillä oli kaksi autoa eri taktiikoilla, joten olisimme haastaneet hänet kilpailun lopussa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • Nyt Rotia

    Joopa joo…
    Vitsiniekka.