© Kuva: Getty Images

FIA puuttui Verstappenin manöövereihin – tarkensi sääntöä ajolinjan vaihtamisesta

Kansainvälinen autoliitto FIA on muokannut sääntöjään ehkäistäkseen Max Verstappenin esittämien kyseenalaisten ajoliikkeiden käytön kilvanajossa.

Kuljettajakollegoiden avauduttua rajusti hollantilaisnuorukaiselle (uutinen) lupasi FIA:n kilpailutoimenjohtaja Charlie Whiting kattojärjestön tarkentavan sääntölinjauksia ajotapoihin liittyen. FIA julkaisikin juuri ennen eilisten aika-ajojen alkua muokatun sääntöartiklaan 27.6. Jatkossa jokainen ajoliike, jonka seurauksena takana ajava kuljettaja joutuu tekemään suunnanmuutoksen, katsotaan edellä ajaneen estelyksi. Tuomaristo voi ottaa tällaiset tilanteet tutkintaan ja päättää mahdollisista rangaistuksista.

Huomionarvoista on kuitenkin muistaa, että aiempi sääntö yhdestä sallitusta ajolinjanmuutoksesta on edelleen voimassa.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • Common Threat

    Hamilton, Alonso, Perez ja moni muu, huomaa asioiden olevan huonosti vasta kun sattuu omalle kohdalle… Kun Kimi kritisoi Verstan puolustus liikkeitä, niin kukaan ei ollut silloin samaa mieltä, vaan kehui pojun tyyliä. Vettel sentä yritti, tosin kaikesta näki, että hääki oli niin ja näin… Nyt kun Hamilton on ottanu asian esille, uskaltaa muutkin sanoa jotain. Entä jos Red Bull ajaisi jämä sijoista, eikä suuri Hamillton olisi tullut häirityksi, jatkuisiko banzai tyyli… banzai tyyli muiden kuskien kustannuksella.