Fernando Alonso saattaa olla viikonloppuna ajettavan Japanin GP -viikonlopun suurin yllättäjä. Espanjalaisen edelliskisan taktikointi saattaa nousta arvokkaaseen asemaan sunnuntain pistetaistossa.

Alonson McLareniin pultattiin viime viikonloppuna Malesiassa Hondan uusin kehitysversio japanilaismerkin voimanlähteestä. Alonso testasi konetta vain perjantaiharjoituksissa, mutta osoitti sen potentiaalin olemalla avausharjoituksissa peräti viides. Sen jälkeen Honda irroitti koneen huolellisia tutkimuksia varten Suzukan osakilpailua varten, jossa Alonso pääsee nauttimaan siitä uudelleen.

Taustalla oli nerokas ajatus välttää lähtöruuturangaistusten saaminen Hondan kotikisassa. Sääntöjen mukaan lähtöruuturangaistukset iskevät siihen kilpailuun, jossa uuden voimanlähteen tai sen osan korkkaaminen tapahtuu. Nyt Alonso taktikoi itselleen rangaistukset haluamaansa kilpailua edeltävään koitokseen. Kaiken kukkuraksi Alonso nousi viime sunnuntaina viimeisestä lähtöruudusta peräti seitsemänneksi, eli veto oli harvinaisen onnistunut.

Tallikaveri Jenson Button ajaa sen sijaan vanhalla versiolla myös Japanissa.