© Kuva: Getty Images

Valtteri Bottas MTV Sportille: ”Ei ole enää käryä, mitä saa tehdä ja mitä ei”

Williams-kuljettaja Valtteri Bottas asettui maamiehensä Kimi Räikkösen kannalle FIA:n sääntöjen tulkitsemisesta. Bottaksen mukaan linja kaipaisi selkeyttä.

Red Bull -kuljettaja Max Verstappen on pitänyt tiukasti kiinni omasta aggressiivisesta ajotyylistään, joka on aiheuttanut vaaratilanteita muun muassa viime viikonloppuna Belgiassa (lue uutinen). FIA ei ole ottanut kantaa Verstappenin ajotyyliin, eikä häntä ole myöskään tilanteista rangaistu.

– Joka kuskilla on oikeus omaan tyyliinsä, mutta jos puolustaa omaa sijoitustaan niin, että ajautuu itse ulos radalta, ja sitä ei sen kummemmin tutkita, niin kuljettajilla ei ole enää käryä mitä saa tehdä ja mitä ei, Bottas sanoi MTV Sportille.

Bottaksen mukaan rangaistuksia tulee milloin mistäkin ja joskus ei taas mistään. Linja on suomalaisen mukaan hakusessa.

– Välillä saa ihan pienestä aggressiivisuudesta penaltin ja välillä ei mitään, vaikka tekisi mitä tahansa. Se on se suurin ongelma. Jos siitä tulisi rangaistus, niin eiköhän se loppuisi, Bottas jatkoi viitaten Verstappenin kyseenalaisiin temppuihin.

Bottakselta kysyttiin, tullaanko asia nostamaan toden teolla pöydälle, kun kuljettajat kokoontuvat, ja saako Verstappen kuulla kunniansa.

-En tiedä, se nähdään siellä. Voi tulla pitkä miitinki, Bottas hymähteli.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • JKL

    Formuloissakin on näköjään käytössä jääkiekon koohooällästä tuttu ”linjaton linja”.