F1 on muuttumassa kokeneiden konkareiden kentästä nuorien hurjapäiden areenaksi. Näin uskoo ainakin Mercedeksen Toto Wolff.

18-vuotias Max Verstappen voitti jo yhden kilpailun ja nuorta verta tulee koko ajan lisää radoille. Vaikka kyse on hyvin nuorista kuljettajista, Wolff uskoo, että tulevaisuudessa kuljettajien osaamisen taso vain kasvaa.

– Tämä nyt esiin nouseva sukupolvi on hyvin erilainen. Oli aika, jolloin pääsit rahalla mukaan F-ykkösiin, mutta ne ajat näyttävät olevan nyt ohi. Kaikilla kärkitiimeillä on jo omat junioriohjelmansa, Wolff sanoo F1i.comille.

– Myös meillä sellainen on, ja näen jo nyt viisi – kuusi todella lupaavaa ja lahjakasta kaveria. Veikkaukseni on, että lähivuosina näemme melkoisen nuorten kuljettajien invaasion.

Myös Max Verstappenille tarjottiin Mercedeksen testikuljettajan paikkaa, mutta hän valitsi kisakuskin pestin Toro Rossolla. Wolff sanoo, ettei häntä harmita Verstappenin menettäminen.

– Olin toki tietoinen hänen kyvyistään ja halusin löytää hänelle sopivan paikan. Mutta kun meillä on Lewis Hamilton ja Nico Rosberg kisakuljettajina, ei tilaa kilpakuljettajaksi meillä ollut.