© Kuva: Getty Images

Meneekö F1-mestaruustaistelu viimeiseen kisaan – muistatko koska meni viimeksi?

F1-kautta on jäljellä vielä kuusi osakilpailua. Nico Rosberg johtaa MM-taistelua kahdeksalla pisteellä ennen Lewis Hamiltonia. Mestaruustaistelu ei ole ollut näin tasainen aikoihin.

Tänä vuonna on hyvin mahdollista, että mestaruus ratkeaa vasta viimeisessä kilpailussa. Niin on käynyt viimeksi 2012, kun Sebastian Vettelin kuudes sija riitti pitämään Brasilian päätöskilpailussa toiseksi ajaneen Fernando Alonson kolmella pisteellä saksalaisen takana.

Tämän kauden viimeinen vääntö käydään marraskuun lopussa Abu Dhabin Yas Marinan radalla. Asiasta ei liene epäselvyyttä, mutta radan toimitusjohtaja Al Tareq Al Ameri toivoo, että he pysyvät F1-kalenterissa vielä pitkään.

– Totta kai olemme mukana mahdollisimman pitkällä tähtäimellä, toimitusjohtaja sanoo uutistoimisto Al Bawaballe.

– Meille ja tälle kilpailulle on kaikkein tärkeintä, mitä radalla tapahtuu. Nyt näyttää todella hyvältä, että Rosberg ja Hamilton ratkaisevat mestaruuden vasta täällä, Al Ameri hieroo käsiään.

– Ei mikään toki ole varmaa, mutta aika hyvältä näyttää, että mestaruustaistelu huipentuu meidän radallamme.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • Keijo Mattila

    Vuonna 2014 mestaruus ratkesi viimeisessä kisassa, joten se on edellinen kerta. Lewis johti 17 pisteellä ennen viimeistä kilpailua ja voitosta sai 50 pistettä (tuplapisteet)