Williamsin suorituskyystä vastaavan johtajan Rob Smedleyn mukaan on täysin typerää kuvitella, että kuljettajat hoitaisivat nykyisin ratin takana kaiken ilman apuja varikolta.

Uuden radiosäännön ideana oli se, että kuljettajat joutuisivat itse tekemään ratkaisuja ratin takana ilman apuja varikolta. Sääntöä kuitenkin höllennettiin hiljattain F1:n strategiaryhmän kokouksessa.

– Se oli tismalleen oikea ratkaisu. Näillä moottoreilla autot ovat todella monimutkaisia ajaa. Kun vauhtia on yli 300 km/h ja siinä pitäisi samaan aikaan ratkoa ongelmia ja tehdä ratkaisuja, se on mielestäni liikaa vaadittu kuljettajilta, Smedley sanoo Motorsport.comille.

Smedleyltä kysyttiin, eikö kuljettajien pitäisi tehdä itse ratkaisut, kun kyse on kuitenkin kuljettajien MM-sarjasta?

– Jos noin ajattelee, palaa takaisin aikoihin, joita ei enää ole. Kaikki haluaisivat palata vanhoihin hyviin aikoihin, jolloin autot olivat niin valtavan paljon yksinkertaisempia kuin nyt. Mutta sellaista tämä ei ole enää, vaan yhä enemmän tiimityötä. Meilläkin on töissä yli 500 ihmistä.

– Jos joku esittää tällaisen älyttömän ajatuksen, että kuljettajan pitäisi tehdä kaikki, miksi ei samalla luovuta kokonaan insinööreistä?

– Vaikka puhumme edelleen kuljettajien MM-sarjasta, tämä on tiimipeliä. Jos ei olisi, miksi meillä olisi 500 ihmistä tekemässä töitä kahden kuljettajan hyväksi? Smedley ruoskii.