F1-kausi on ylittänyt puolivälinsä ja kesätauko on lähestymässä loppuaan. Ensi viikolla F1-sirkus pyörähtää jälleen täydellä teholla käyntiin, kun edessä on Belgian GP. Tässä muutamia tilastofaktoja tähän astisesta kaudesta.

F1:ssä on kisattu tähän mennessä 12 GP:tä. Suurin osa kilpailuista on kisattu Euroopassa, mutta matkakilometrejä on kertynyt muun muassa Australian, Kanadan sekä Kiinan GP:n myötä peräti 3630 kilometriä.

Vain kolme kuljettajaa on yltänyt voittoon tällä kaudella. Mercedeksen ylivoimaa kuvaa hyvin se, että Red Bullin Max Verstappen on ainoa kuljettaja, joka on pystynyt ryöstämään voiton Mercedes-kuljettajilta. Sekin tapahtui, kun Mersu-kuskit kolaroivat Espanjan GP:ssä.

Eniten voittoja on sarjaa johtavalla Lewis Hamiltonilla (kuusi), toiseksi eniten tallikaveri Nico Rosbergilla (viisi). Eniten palkintopallisijoituksia on myös Hamiltonilla (yhdeksän).

Eniten kisakierroksia on Red Bullin Daniel Ricciardolla, joka on ajanut kuluvalla kaudella yhteensä 747 kierrosta.

Suurin määrä ohituksia on tällä kaudella nähty Kiinan GP:ssä, jossa nähtiin 128 ohitusta. MM-pistetaulukon voit katsoa täältä.

Lähde: Sky Sports