© Kuva: Getty Images

Rio Haryanton Manor-sopimus: 15 miljoonaa kaudesta!

Indonesialaisen Rio Haryanton kokonainen kausi olisi maksanut miehelle peräti 15 miljoonaa euroa, mutta kausi jäi kesken rahoitusongelmien vuoksi.

Renaultin varakuljettaja Esteban Ocon ottaa loppukaudeksi Haryanton paikan, mutta tämä hyväksyi Manorin tarjouksen testikuljettajan roolista.

– He auttoivat minua jo antamalla minun ajaa Saksan GP:n. Rahoitukseni ei kattanut enää sitä kilpailua.

– Sopimuksessa luki, että kausi maksaisi minulle 15 miljoonaa euroa, mutta pystyimme keräämään vain kahdeksan miljoonaa, Haryanto kertoo indonesialaiselle Tempo.co:lle.

Hän päätti kuitenkin ottaa varakuljettajan paikan tekohengittääkseen F1-unelmaansa edelleen.

– Toivon, että voisin olla tiimin mukana jokaisessa osakilpailussa. Ja totta kai tavoitteeni on palata vielä ajamaan kilpaa F1:een. Kiitän Indonesian kansaa saamastani valtavasta tuesta. Olen pahoillani, että kausi jäi nyt kesken, Haryanto totesi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • JanizPetke

    Formula ykköset eivät ole enää vuosiin olleet moottoriurheilun huippu. Maksukuskit vievät mahdollisuuden monelta megahyvältä ja toisaalta sysäävät itselleen järkyttävän suuria menestyspaineita, koska kuka palkkaa keskihyvää maksukuskia palkkakuskiksi huipputalliin. Lisäksi jatkuvat sääntömuutokset ja -rajoitukset ovat suuri vitsi. Kun katsoo youtubesta pelkästään vuosikymmenen takaisia kisoja, niin muistaa miten säväyttävää se aikoinaan oli..