© Kuva: Getty Images

Mercedes-pomo ei sulattanut Nico Rosbergin rangaistusta: ”Sitä tapahtuu koko ajan”

Mercedes-kuljettaja Nico Rosberg sai Saksan GP:ssä viiden sekunnin aikarangaistuksen, kun hän pakotti Red Bullin Max Verstappenin radalta ulos taistelussa kisan kolmannesta sijasta.

Mercedes-pomo Toto Wolff ei ollut lainkaan tyytyväinen tuomariston päätökseen. Wolffin mukaan muut kuljettajat ovat tehneet samanlaisia liikkeitä saamatta rangaistusta.

– Kuljettajia pakotetaan radalta ulos koko ajan. Yhdestä rangaistaan ja toisesta ei, Wolff harmitteli Motorsportin mukaan.

Verstappen ja Kimi Räikkönen ottivat tiukasti yhteen Unkarin GP:ssä, jolloin Räikkösen etusiipi vahingoittui. Silloin Verstappen ei saanut rangaistusta, vaikka Räikkönen sitä hänelle vaatikin.

– Sitä minä tarkoitan epäjohdonmukaisilla rangaistuksilla. Mikä olisi parannuskeino? En tiedä, Wolff ihmetteli.

Wolffin mukaan Rosberg ei välttämättä toiminut täysin oikein, mutta säännöstön tulisi Wolffin mukaan olla kaikille sama.

– En sano, että se päätös oli täysin väärä, mutta olisi tärkeä tietää, miksi, milloin ja mistä rangaistukset tulevat, Wolff jyrisi.

» Pistetilanne, tuoreimmat uutiset, kisakalenteri…  tutustu F1-erikoissivuumme!

  • Uuno_Turhapuro

    Nicolla alkanut luiskahtamaan mutkat kovin usein pitkäksi. Varsin onneton rangaistus tuo 5s. Samalla ajat edelläsi ajavan likaiselle pientareelle ja pääset ohi. Tässä se 5s on miltei välittömästi hyödytty ajassa ja vieläpä ohitettu.

    Nyt jos ajat itse radan ulkopuolelta ohi joudut luovuttamaan heti paikkasi takaisin.
    Mielestäni varikon läpiajot sopisi tuohon törrpöilyyn paremmin tai esim. 15s sakko. 5s on auttamattomasti liian vähän.

  • Common Threat

    Mitenkäs ekan mutkan ohitus Vessa – Ricci ? Vessa meni ulkokautta ohi eikä mitään ?