Rio Haryanto on kaikkien aikojen ensimmäinen indonesialainen F1-kuljettaja. Etenkin yksi tapaaminen hänen lapsuudestaan nousee esiin, joka edesauttoi riittävän kipinän syttymiseen. Ja kuinka ollakaan, se liittyi Michael Schumacheriin.

Manorilla alkukauden ajanut Haryanto uskoo, että hänen esimerkkinsä voimalla ei mene kauan siihen, kun toinenkin indonesialaiskuljettaja nähdään F-ykkösissä.

– Todella monet ihmiset Indonesiassa ovat alkaneet seurata F1:siä, koska he tietävät, että siellä on indonesialainen kuljettaja. Kiinnostus on nyt täysin eri luokkaa kuin koskaan aikaisemmin, Haryanto sanoo Talk Asialle.

– Toivon ja uskon, että saan pian seuraajia.

Haryanton oma ura alkoi hyvin tuttuja polkuja.

– Isä osti minulle karting-auton, kun olin 6-vuotias. Aloin harjoitella viikonloppuisin. Sitten menin kilpailuihin, ensin kansalliseen mestaruussarjaan ja sieltä Aasian sarjaan, Haryanto muistelee.

– Olen kilpaillut jo todella monta vuotta, ja oli aivan upea tunne, kun pääsin F1:een. Se oli unelmani täyttymys.

Haryanton liekki loimusi lapsena yhä korkeammalla, kun hän pääsi tapaamaan Malesian GP:ssä itsensä Michael Schumacherin.

– Isä vei minut katsomaan kilpailuja ja minulla kävi tuuri, kun pääsin samaan kuvaan Schumacherin kanssa. Se oli merkittävä asia tulevan urani kannalta ja innosti minua valtavasti.

Haryanton ura on nyt katkolla. Hän on saanut rahoitusta Indonesian valtiolta sekä paikalliselta öljy-yhtiöltä Pertaminalta, mutta ne rahat on nyt syöty. Hänellä ei ole kauan aikaa kerätä rahoitus loppukaudeksi.

– Olen kiitollinen jo siitä, että sain tämän mahdollisuuden. Olen onnekas, kun he tukivat minua niin paljon. En voi kiittää heitä tarpeeksi. Ilman valtion tukea en olisi koskaan päässyt toteuttamaan haavettani, Haryanto kiittää.